React

Open-source bibliotheek om dynamische UI’s te bouwen

React is een open-source bibliotheek dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van interactieve gebruikersinterfaces. React is geschreven in JavaScript en kan zowel met JavaScript als met TypeScript worden gebruikt. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Meta (Facebook) met als doel de code van grote webapplicaties beter beheersbaar te houden, en is tegenwoordig een open-source framework.

Bij Qite gebruiken we React voor het bouwen van responsieve, dynamische webapplicaties met vlotte gebruikersinterfaces. We voegen andere bibliotheken en tools toe om volledige functionaliteit te bereiken, op maat van jouw wensen en organisatie.

Component-base architectuur

React maakt gebruik van een componentgebaseerde architectuur, waarbij gebruikersinterfaces worden opgesplitst in herbruikbare componenten. Deze aanpak bevordert modulaire ontwikkeling met integraties van externe tools en bibliotheken, en maakt zo grotere en complexe webapplicaties mogelijk.

De view van MVC

De afscheiding van technische fuctionaliteit (model-view-controller) vergemakkelijkt de structuur en onderhoudbaarheid van applicaties. React wordt vaak omschreven als de ‘V’ in de MVC-structuur omdat het alleen schermen met HTML bevat die nog voorzien moeten worden van functionaliteit.

One-way binding

In tegenstelling tot Angular (two-way binding) ondersteunt React ééntraps-databinding (van model naar UI) waarbij veranderingen in de gebruikersinterface via een virtual DOM gesynchroniseerd worden met het datamodel. Dit scheelt rekenkracht en laadtijd en komt dus de snelheid ten goede.

Voordelen van React technologie met Qite

Samen een gesprek plannen? Contacteer ons