Social media marketing

Sociale media zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste manieren voor organisaties om zichzelf online in de markt te positioneren. Het wint snel aan populariteit als reclamemedium, en met goede reden. Via sociale netwerken heb je een onmiddellijke verbinding met je doelgroep en krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over hun leven en interesses.  

Het is één van de belangrijkste tools in je marketing arsenaal. Het is een manier om je producten en diensten onder de aandacht te brengen, het gesprek met mogelijke klanten aan te gaan en je waarden en boodschap met de wereld te delen.

Hoewel veel ondernemingen ervan uitgaan dat social media marketing hen zal helpen hun organisatie te laten groeien, is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Een social media marketing strategie is voor elke organisatie anders. De keuze van kanalen en momenten wanneer je content deelt, hangt enorm af van de doelgroep. Op welke kanalen is jouw doelgroep aanwezig, om welke redenen zitten ze op die kanalen en wanneer zijn ze het meeste actief?

Heb je hulp nodig bij het omschrijven van je doelgroep door middel van persona’s? Wil je weten op welke kanalen je doelgroep aanwezig is en waar je welke soort content moet delen? Heb je hulp nodig bij het bedenken van een haalbare social media strategie of uitschrijven van een content kalender?

Neem contact op met onze digitale marketing experten. Zij staan je graag te woord doorheen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je graag van start gaan met social media marketing maar heb je niet genoeg inhouse skills om content uit te werken? Ook daar kan Qite hulp bieden.