AI & ChatGPT

Benut de nieuwe technologische revolutie om te innoveren

Innovaties worden vaak overschat op de korte termijn, en onderschat op de lange termijn. Zie artificiële intelligentie niet als een manier om kosten te drukken maar wel om je gehele bedrijfsmodel om te vormen. Het potentieel is even groot als de computer en het internet hebben gebracht, maar ook die hebben er meerdere jaren over gedaan om vernieuwend toegepast te worden. Maar hun impact was dan wel gigantisch…

Wil je weten wat AI of ChatGPT voor jouw organisatie kan betekenen? Maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Qite helpt je om hun mogelijke inbreng in jouw bedrijfsprocessen te evalueren.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een chatbot die op basis van artificiële intelligentie onophoudelijk bijleert om supersnel ‘menselijke’ antwoorden te geven op geschreven of gesproken vragen. Het AI-taalmodel is geen vorm van kunstmatige intelligentie die daadwerkelijk begrijpt wat er met deze taal bedoeld wordt, maar is zeer sterk in machine learning: naarmate je het model traint, leert de software voortdurend bij en wordt de tool steeds slimmer. Zo creëert het snel, goed geformuleerde content en tekst die erg menselijk aandoet.

Digitale transformatie

Artificial Intelligence en chatbot-technologie veranderen radicaal onze bedrijfsvoering en manier van werken. Met ChatGPT realiseren bedrijven meer interconnectiviteit tussen hun systemen, processen, producten en klanten. De productiviteit wordt verhoogd en kosten worden bespaard. Bovendien stellen de gepersonaliseerde antwoorden van ChatGPT bedrijven in staat om betere ervaringen aan hun klanten te bieden. Omdat we chatbots configureren op jouw gebruikerswensen, zijn ze immers veel efficiënter dan een traditionele servicedesk.

Een ‘model’ voor elk ‘intent’

AI en chatbot-technologie dienen veel verschillende toepassingen in veel verschillende sectoren. Overkoepelend hebben ze gemeen dat je eerst een bedoeling of ‘intent’ moet definiëren (bvb ik wil een reis boeken). Nadien creëer je het ‘model’, dat is de nodige input voor een intent om een resultaat te genereren (bvb om een reis te boeken moet ik de bestemming weten, de reisdata heen/terug, en het aantal personen). Vervolgens ga je aan de hand van voorbeelden dit model trainen om steeds juistere outputs te leren geven.

Nood aan een menselijke helpende hand?

ChatGPT is de technologie die Qite gebruikt om slimme chatbot diensten te kunnen leveren aan onze klanten. Als innovatief web agency geeft Qite jou inzichten in de kansen die chatbot-technologie biedt. Geen kennis, tijd of resources om zelf het model te trainen? Geen probleem, dat kunnen wij voor je doen. Wij geven interne opleidingen en workshops om jouw organisatie te helpen deze technologie effectief in te bedden in je werkzaamheden en workflows. De uitrol van AI heeft immers grote impact op jouw bedrijfsprocessen.

Beresterk in taal en tekst

Content schrijven voor je nieuwsbrieven, blogs of social media, productbeschrijvingen en presentaties, een 24/7 chatbot voor je helpdesk… ChatGPT kan erg goed tekstuele taken uitvoeren maar is afhankelijk van de menselijke input en de beschikbare data. Het verandert de manier waarop je werkt, maar zal jou niet vervangen.

Veel meer dan een helpdesk

Niet alleen jouw sales en marketing afdelingen profiteren van ChatGPT of artificiële intelligentie. AI verzamelt benodigde gegevens voor automatische rapportering, maakt supersnelle analyses en inventarisaties, doet logistieke planning, stuurt machines aan, automatiseert procesflows, voorspelt defecten, … De toepassingen zijn eindeloos.

Cloud hosting

Met de explosie van clouddiensten en de komst van AI zijn bedrijven massaal bezig hun IT-systemen te moderniseren. Omdat AI de snelle inzameling van inzichten uit eigen data mogelijk maakt, is de technologie immers ook uitstekend inzetbaar voor de migratie naar de cloud. Algoritmes sturen perfect de schaalbaarheid van de infrastructuur.

Voordelen van jouw AI & ChatGPT met Qite:

Samen een gesprek plannen? Contacteer ons