Rabobank

We ontwikkelden een nieuwe website voor Rabobank zowel op vlak van technologie, design, user experience en marketing. Je kan er enkel terecht om te sparen, niet voor betaalkaarten, beleggingen of leningen. Deze visie werd geïntegreerd in het uitzicht en de functionaliteiten van de website.

Bezoek de Rabobank website

Als sparen een bewuste keuze is

Rabobank is de grootste bank van Nederland en wereldwijd actief. Bij de oprichting is er resoluut gekozen voor een online strategie waardoor ze momenteel één van de grootste internetbanken zijn. Hun businessmodel is gebaseerd op het principe van een beperkt gamma. Bij hen kan je enkel terecht om te sparen, niet voor betaalkaarten, beleggingen of leningen. Voor die vernieuwende en moderne propositie was het belangrijk dat deze geïntegreerd werd in het uitzicht en de functionaliteiten van hun website. De website spreekt volledig voor zichzelf dus wouden ze inzetten op merkbeleving door middel van design.

Diepgaande analyse, sublieme usability

Na een functionele analyse ontwikkelden we de nieuwe website aan de hand van een measurement-strategie. Op die manier is het mogelijk om de content consumptie en performance steeds te monitoren. We zorgen voor een user-friendly interface waarbij de juiste content steeds in het juiste format wordt aangeboden, met een optimale customer journey als resultaat.

Agile teamwork

Dit ambitieuze en uitdagende project werd uitgevoerd door een multidisciplinair en internationaal team: Qite in Gent, Communicatie Agentschap Bowling in Brussel, Shift in Duitsland en Tricode in Nederland. Een agile en sterk gecoördineerde aanpak van alle partijen zorgde voor een vlot proces waardoor Rabobank snel een vernieuwende en aantrekkelijke website had.

Optimale user experience

De User Experience kende een grote verbetering door de aandacht voor artikels en diensten voor de online klant. Alles samen heeft ervoor gezorgd dat Rabobank een technisch sterke en gebruiksvriendelijk informatieplatform als resultaat heeft gekregen met zeer veel tevreden klanten!

Meer info?

Bij Qite gaan we telkens van start met een diepgaande en functionele analyse waar usability centraal staat om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. Op zoek naar een partner voor jouw project? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.