Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Er ging iets fout. Probeer het later nog eens opnieuw, of stuur ons een mailtje.
Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief met de laatste trends en weetjes.

Een uitgebreide, dynamische en flexibele planning, check!

Strategie, concept, design, development
Fero is een familiebedrijf actief in de wereld van signalisatie. Zowel overheden als aannemers en particulieren doen beroep op Fero’s diensten en de totale projectbegeleiding die ze aanbieden. Gezien de hoeveelheid werven en werkploegen, en dus bijhorende complexiteit, was Fero het handmatig planningsbeheer ontgroeid.
De tijdsbesteding bij het opstarten en het beheren van de werkdag moest aanzienlijk geoptimaliseerd worden voor zowel de planners als de techniekers. Zo was de vraag om een applicatie te ontwikkelen die op elk moment, op elk toestel te raadplegen was. Het doel? Om via deze tool de werk- en planningsprocessen te stroomlijnen en moderniseren op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier.

Elke werknemer heeft op elk moment een duidelijk overzicht van zijn dagplanning: van materiaal tot werfoverzicht. Dankzij een continue synchronisatie tussen de main- en de planningstool is alle informatie steeds up-to-date. Een enorme tijdsbesparing voor Fero en zeer aangenaam voor iedereen die er werkt.”

Kristof, Senior Developer bij Qite

Een flexibele planningstool voor elk moment en toestel

Allereerst werd een grondige analyse uitgevoerd van de huidige werkwijze en wat de noden waren. Aan de hand hiervan werd samen een praktische oplossing uitgetekend en gebouwd die zowel de noden van het management als die van planningsdepartement dekt. In samenspraak werd een flexibele Web-Based planningstool gebouwd die deze oplossing biedt. De tool is zodanig dynamisch omdat er met enorm veel parameters gewerkt kan worden, waardoor aanpassingen en uitbreidingen snel gemaakt zijn.

Synchrone data-uitwisseling brengt overzicht op werven, teams en materiaalbeheer

De main tool en de planningstool staan voortdurend in synchronisatie met elkaar, wat mogelijk maakt dat er ingespeeld kan worden op gewijzigde werfsituaties - én zijn de teams ook flexibel inzetbaar. Het gebruik van bestaande badgesystemen werd gekoppeld met de planningstool en is nu toepasbaar voor zowel het scannen van voertuigen als voor het centrale planbord. Het planbord wordt intern geprojecteerd op grote TV schermen. De planningsdocumenten worden in afdrukbare formaten ter beschikking gesteld zodat ze zowel voor werk- als werfdocument kunnen dienen.

Een gebruiksvriendelijke, dynamische planningstool

Een webapplicatie die secure draait in Fero’s Private Cloud – waarbij gebruiksgemak en procesoptimalisaties key zijn. Elke werknemer kan op elk moment de planning, materiaal- en het transportbeheer opvragen. Mission accomplished!

Tijds- en logischerwijs ook kostwinst
Overzicht en besparing van materiaal
Efficiënte coördinatie van de werven
Webapp leidt tot toegankelijkheid op elk toestel